11 oktober 2006

Tram

Het stinkt in de tram. De mevrouw die mijn kaartje moet stempelen, snauwt me af als ik vraag bij welke halte ik eruit moet – blijkbaar is ze er niet om mij te helpen. Het voertuig rammelt, schommelt, en beweegt bij het optrekken en remmen zo raar dat de reizigers bij elke halte bleek wegtrekken.

De mevrouw met twee baby’s mag niet zitten voor ze haar strippenkaart tevoorschijn heeft getoverd, maar de spierbundel die meisjes lastig viel bij de halte ‘want samen klaarkomen is lekker op de coke, man!’ heeft geen vervoersbewijs nodig.

Normaal gesproken onderga ik het tranendal van het Nederlandse openbaar vervoer gelaten. Had ik maar een rijbewijs moeten halen. In Amsterdam ligt dat echter anders.
De gemeente heeft eerst auto’s de binnenstad uitgetreiterd, en daarna de taxiwereld in chaos laten vervallen. De publieksvijandige trams zijn de enige optie.

Het rare is dat Amsterdammers beruchte zeikerds zijn, die niet zomaar over zich heen laten lopen. Toen kabelaar UPC ongevraagd geld van Amsterdamse rekeningen afschreef, werd hun hoofdkantoor belaagd. Waarom trekken er geen tienduizenden naar het gemeentehuis om het hoofd van de verantwoordelijke wethouder te eisen?

Terwijl ik het onverstaanbare gemummel uit de tramspeakers probeerde te negeren, zag ik de volkswoede voor me. Waarom had hij nog niet plaatsgevonden? Waarschijnlijk kun je alleen met het OV bij het gemeentehuis komen, bedacht ik mij. Dat zou een verklaring zijn.

11 Reacties:

Anonymous jeroen zei...

wel jammer dat ze gewoon op tijd rijden, die trams.

11 oktober 2006 om 15:00  
Blogger TheBuke zei...

Gezeik op het OV altijd hier. Toen ik laatst op Amsterdam Bijlmer op de verkeerde trein stapte werd ik geholpen door een uiterst vriendelijke conductrice. Wellicht zie jij zoveel eikels in het OV omdat je ze wil zien.

11 oktober 2006 om 16:20  
Anonymous wout zei...

Aaaahahahahahaha, provinciaaltje!

Tsja, 't is ook wat, als je gewend bent aan de huifkar van Holtheeme.

11 oktober 2006 om 16:30  
Blogger Bart Braun zei...

Wout, ik weet niet of je het tegen Thebuke of tegen mij hebt, maar WIJ wonen geen van beiden in fucking Nieuwegein...

11 oktober 2006 om 18:07  
Anonymous wout zei...

Nou en, 't wereldburgerschap zit in je hoofd.

Ondertussen heb ik zes jaar mogen genieten van de uitstekende service van het GVB. Meneer kan de zacht deinende gang van de tram niet verdragen? Dan ga je toch met de limo. Niet zo piepen hoor.

Bij de weg, zeg maar wanneer je voor meubels wil winkelen, dan rijd ik de Zweedse bolide voor.

11 oktober 2006 om 19:13  
Blogger fem zei...

Nu ben ik natuurlijk een meisje, daar kan het aan liggen, maar conducteurs en conductrices zijn altijd uitermate vriendelijk tegen mij. Laten andere mensen opstaan zodat ik kan gaan zitten, zorge ervoor dat de tram niet rijdt voordat ik zit, voorzien mij van snelwijzers zodat ik kan zien hoeveel haltes ik nog moet wachten en roepen dan voor de zekerheid nog maar eens om.

Helaas woon ik aan het traject van de 5, en die heeft geen aparte conducteur, maar de bestuurder blijft vaak lekker lang wachten op de halte, zodat ik niet hoef te rennen, (een 3 is zelfs een keer midden op straat gestopt, zodat ik niet naar de halte hoefde te lopen om daarb op de volgende 3 te wachten).

Tja, naar het stadhuis kan idd alleen met het OV, maar waarom zou ik klagen?

12 oktober 2006 om 01:07  
Anonymous wout zei...

"een 3 is zelfs een keer midden op straat gestopt, zodat ik niet naar de halte hoefde te lopen om daarb op de volgende 3 te wachten."


Allemachtig. Wat is je cupmaat?

12 oktober 2006 om 12:31  
Anonymous Anoniem zei...

haha, volgens mij heeft zij wat anders ;)

12 oktober 2006 om 13:30  
Blogger fem zei...

Haha, ik heb een heel bescheiden cupje. Maar ik heb wél een kruk.

12 oktober 2006 om 16:25  
Anonymous wout zei...

Ah, krukfetisjisten. Niks verbaast me nog van dat Sodom.

12 oktober 2006 om 18:29  
Blogger fem zei...

Goh, ik wilde dat ik de 3 vaker kon nemen dan eens in de vijf jaar. Vandaag stopte hij alweer midden op straat :D

14 oktober 2006 om 00:09  

Een reactie posten

<< Home