14 november 2006

Vliegtuig

Vandaag heeft Nederland een overeenkomst over de JSF getekend. De oppositie in de Tweede Kamer is tegen, want de dingen zijn volgens hen veel te duur. Hoeveel te duur? Dat weten we nog niet.

Als de internetboekhandel pas bij bezorging zou vertellen hoeveel je nou eigenlijk moet betalen, was de site allang failliet, maar als het om miljarden gaat is precisie blijkbaar minder belangrijk. Ook het binnenhalen van contracten voor het bedrijfsleven - dè reden om voor dit vliegtuig te kiezen, weegt ineens niet meer zo zwaar.

Daarnaast is de grote vraag wat me met die vliegtuigen aanmoeten. Met welk land gaan we precies een luchtoorlog voeren? In Irak en Afghanistan hebben we aan onze handzame Sperwers genoeg.

Dit soort oorlogen is volgens één van mijn favoriete bloggers, de War Nerd, precies wat ons de komende tijd te wachten staat. Guerilla's tegen een handvol tieners met handwapens, doe-het-zelf bommen en een kuthumeur. Wat ga je er tegen doen met je supersonische flitsbukkel alles-erop-en-eraan vliegtuig?

Leuk, die Stealth-technologie, maar de rebellen hebben toch geen radar. Leuk dat 'ie ook bommen kan gooien, maar de gebouwen die je ermee kapot wil gooien zijn goedkoper dan de bom die je daarvoor gebruikt. Leuk dat we de dure-wapenwedloop kunnen winnen als we in het Amerikaanse team spelen, maar aan de finish heeft een joch van zestien net een landmijn van drie dollar ingegraven.

2 Reacties:

Anonymous wout zei...

Ik voorspel dat de onderhoudskosten van dat nieuwe speelgoed ook een beetje gaan tegenvallen.

Het is nerdy om te zeggen, maar voor hetzelfde geld hadden we een paar honderd zeer bruikbare MiG's of iets dergelijks kunnen kopen.

14 november 2006 om 19:34  
Anonymous Anoniem zei...

daar ben ik het totaal mee eens.
tegenwoodig zijk alle redenen zijn goed om centen uit te geven vooral voor zo'n onnozel ding gelik als een jachtvliegtuig.
we moeten hard werken en veel belastingen betalen maar finaal wordt ons geld niet goed beheerd door die politici.
Nederland wordt geenzins getroffen door een luchtoorlog om zo'n duur en supersonic Jachtvliegtuig te kopen.
Met dat geld kunnen ze de armoede bestrijden en jongerencriminaliteit aanpaken of investeren in de medische ontwikkeling tegen aids Bv.

tenslotte worden wij maar door loempe ossen geleid.
dank u
Fantomas

15 oktober 2007 om 20:18  

Een reactie posten

<< Home