27 januari 2007

Go with a smile

Rob Coleman, beter bekend als de Joker, moet zijn ID-kaart weer inleveren. Zijn levensovertuiging bleek toch niet overtuigend genoeg. De SGP heeft er kamervragen over gesteld.

Pardon? Jazeker: de Staatskundig Gereformeerde Partij. Het mag dan juist de achterban van deze partij zijn die het meeste profiteert van alle vrijstellingen voor mensen met een levensovertuiging, maar dat betekent natuurlijk niet dat iemand daar de draak mee mag steken.
Maar die Coleman heeft natuurlijk gelijk. Wij maakten het punt ook al een paar keer: religie is in dit land een soort 'verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen'-kaart, die iedereen te pas en te onpas in mag zetten. Iedereen verplicht een polio-injectie, behalve SGP'ers. Ik mag niet met een tulband op in mijn paspoort, maar mijn Sikh-buurman wel. Iedereen verplicht ziektenkostenverzekering, maar zwarte kousen niet. Als een Hollandse slachter een varken de keel doorsnijd en het laat doodbloeden, wordt hij ontslagen, maar zijn islamitische collega hoort het juist zo te doen.

Als onze wetten dan zo onbelangrijk zijn dat de eerste de beste geestesafwijking je er al van vrijstelt, waarom moet de rest van Nederland zich er dan wel aan houden?

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Polio of andere injecties zijn niet verplicht.

29 januari 2007 om 14:01  
Anonymous christiaan zei...

Het is zelfs nog geestiger, zoals vandaag blijkt:

http://www.nu.nl/news/959254/10/%27De_Joker%27_beveiligde_Binnenhof.html

29 januari 2007 om 15:33  

Een reactie posten

<< Home