15 januari 2007

Extreem

Het is toch een beetje jammer dat uitgerekend de krant waar ik zo’n hoge dunk van heb het nodig vond om het laatste Wildersnieuwtje op de voorpagina te zetten: de PVV bestaat mede dankzij ondersteuningsverklaring van extreem rechtse mensen. En niet toevallig, nee, een medewerker van de partij is diverse xenofobe internetfora afgestruind om steunbetuigers te ronselen.

De schokkende conclusie is dat Geert Wilders, die zich altijd heeft gedistantieerd van extreem rechts, stiekem niet slecht ligt bij racistisch Nederland.

No shit, Sherlock. Nieuws zou zijn als er mensen zijn die dat nog niet doorhadden. De opvattingen van Wilders mogen dan minder radicaal zijn dan die van de Nederlandse Volksunie, het is niet vreemd dat extreme rechtserds enige verwantschap voelen met de Limburger. En dat ze dus niet te beroerd zijn om een ondersteuningsverklaring te tekenen voor iemand die, in tegenstelling tot Constant Kusters, kans maakt om in de Tweede Kamer te komen.

Of de mensen die hun handtekening hadden gezet gescreend waren, wilde het NRC weten.

Jazeker, die vraag werd echt gesteld: heeft u de mensen die hun handtekening hebben gezet gescreend?

Waarom zou je dat in vredesnaam doen? Omdat je niet met een kraakhelder geweten politiek kunt bedrijven als mensen die niet van onbesproken gedrag zijn hun krabbel hebben gezet om je partij een steuntje in de rug te geven?

Een boel poeha om niks dus, zou je zeggen. Wel weer jammer dat Geert Wilders, met zijn eeuwige Calimerocomplex, niet gewoon zegt dat mensen niet moeten zeuren over iets dat eigenlijk geen ruk voorstelt, maar in plaats daarvan zelf begint te jammeren. Dat de grote gemene mensen hem weer willen pakken, alleen maar omdat een stagiair campagne heeft lopen voeren op het forum van Stromfront.

Hij had ook kunnen zeggen dat de PVV natuurlijk niet gecontroleerd heeft van wie de handtekeningen afkomstig waren, om de simpele reden dat dat nergens voor nodig is. Zelfs mensen met nare ideeën hebben het recht om politieke partijen te steunen, en je moet wel vreselijk holier than thou zijn om liever niet aan de verkiezingen mee te doen dan om de handtekeningen te halen waar ze te halen zijn.

4 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Tja, je zou bijna zeggen dat er geen ander nieuws was dat het NRC dan maar in godsnaam dit als nieuws had gebombardeerd...

15 januari 2007 om 16:46  
Anonymous Spuyt12 zei...

Maar toch, de hele tijd roepen dat je geen stemmen/steunbetuigingen wilt uit extremistische hoek en er dan toch een medewerker op uitsturen om die te werven, noem ik wel een beetje dubieus.

Voor de rest is het natuurlijk een storm in een glas water, hoewel ik het wel treffend vind hoe Wilders zich eruit probeert te liegen.

16 januari 2007 om 13:59  
Anonymous jeroen zei...

tsja, politici die liegen om imagoschade te voorkomen, dat is niet echt voorpaginanieuws. Oh wacht, maar dit is Wilders, en extreem-rechtse mensen zijn natuurlijk een beetje eng. Dan kan er wel een artikeltje overuitgeperst worden. Zoiets.

16 januari 2007 om 15:58  
Blogger Iknik zei...

@Spuyt12: mwoh. Ik begrijp ook niet helemaal waarom Wilders niet gewoon zegt dat hij nu eenmaal goed ligt bij rechts-extremisten en dat zijn partij de handtekeningen goed kon gebruiken, maar ik kan het toch niet schokkend vinden. De PvdD zal echt wel wat krabbels van dierenrechtenactivisten hebben gekregen, en de SP van extreme linkserds. Het is geen voorpaginanieuws, het is eerder de vraag of zoiets uberhaupt in de krant moet staan.

16 januari 2007 om 20:11  

Een reactie posten

<< Home