23 maart 2007

Doe es politicus zijn

“Welkom op ermoetbroodgebakkenworden.nl. Wij van de Nederlandse Vereniging van Bakkers vinden dat er brood gebakken moet worden, en hebben daarom het initiatief genomen tot het oprichten van een comité voor het bakken van brood. Wij roepen alle broodetende Nederlanders op om deze actie te steunen.”

Of jullie gaan gewoon je werk doen. Dat kan natuurlijk ook.

En deze mensen, zes medewerkers en lokale bestuurders van de PvdA, ook: “Wij vinden niet dat de Wildersen moeten worden doodgezwegen, wel dat ze glashelder en zonder meebuigerij moeten worden tegengesproken.”

Helemaal mee eens. Regel dat.

De enige Wilders die ik ken werkt niet alleen in hetzelfde gebouw als de Tweede Kamerleden en bewindslieden van de PvdA, hij vergadert er zelfs regelmatig mee. Dus als die lui nog niet doorhebben dat ze hun collega glashelder en zonder meebuigerij kunnen, mogen en misschien wel moeten tegenspreken, zou je met een interne memo naar de landelijke partijtop een heel eind moeten kunnen komen.

Het is zo simpel: een partij heeft een programma, legt dat voor aan het electoraat, krijgt de voorkeur van een X aantal kiezers en probeert deze vervolgens te vertegenwoordigen. Je bouwt geen speciale website, om dezelfde reden dat je niet bij mensen langsgaat om een porseleinen laaf in hun tuin te zetten: mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen dat prima zelf regelen.

En natuurlijk loopt Geert Wilders alweer te piepen. Hij heeft namelijk vrijheid van meningsuiting, maar wie hardop zegt dat de politicus een enge fascistoïde haatzaaier is legt het fundament voor een nieuwe moordaanslag. En zeggen dat terrorisme het nieuwe communisme is, en de PVV-leider de Nederlandse McCarthy, is natuurlijk een schandalige insinuatie.

Wilders kan de pot op met zijn gedram, en de zes tegenhaatzaaiers mogen hem gezelschap komen houden. Maar niet voordat ze hebben uitgelegd waar ze in vredesnaam het idee vandaan haalden dat het stemvee zonder hun hulp onmogelijk had kunnen inzien dat de leider van de PVV een xenofobe naarling is.