20 maart 2007

Zout in de wonden

Natrapperij is het - eerst zo'n juryrapport, en dan ook nog van die smerige apfelgoor. Voor wie er niet bij was een citaat:
Hier valt op dat deze vooral volgend zijn aan de actualiteit en geen eigenstandige opinies of gezichtspunten debiteren.
De jury kan dan ook niet anders concluderen dan dat de ontwikkeling van politieke weblogs het afgelopen jaar is stilgevallen en spreekt de hoop uit volgend jaar weer een moedige weblogger te mogen eren.
Daar konden we het mee doen, de dappere protesten van Stemhok ten spijt. Ook namens onterecht verliezer Retecool ongezien de tiefus met je nep-grannysmithsmaak-sponsor.
We schrijven dan ook niet voor grijsharige jurylullen, we schrijven voor u, de lezer. Bent u het eens met dit rapport? Wat moet er anders, eigenstandiger en moediger? Moeten we niet meer de actualiteit volgen - ook al hebben kranten dikbetaalde columnisten omdat zij het belangrijk vinden dat dat gebeurt, en doen wij het gratis net zo goed? Wat moeten we dan wel? Laat u eens horen in de comments!
Grote kudos natuurlijk voor de terechte winnaars van vanavond: Wiskundemeisjes en Geenstijl.

6 Reacties:

Blogger Iknik zei...

Mensen die zinsneden als 'een eigenstandige opinie debiteren' gebruiken alsof het wegwerpzakdoekjes zijn, zouden wel wat vaker in hun gezicht geschopt mogen worden. Waarom weblogs beoordeeld moeten worden door iemand die de kleitablet nog heeft meegemaakt (of, nog erger, die denkt dat het indruk maakt om dat uit te stralen) is me een raadsel.

Je vragen kan ik natuurlijk niet beantwoorden. Ik ben wél benieuwd naar de antwoorden van anderen.

20 maart 2007 om 23:46  
Anonymous Anoniem zei...

"debiteren"... dat heb ik zelfs mijn opa nooit horen zeggen, en die vond "hallo" hopeloos nieuwerwets. "Zeg toch gewoon goedendag!"

Ze zouden eens moeten overwegen om weblogs misschien te laten beoordelen door iemand die vaag wat weg heeft van de doelgroep.

Maar goed, als je tips wilt: mijn ouders vragen of jullie misschien de bioblog weer kunnen herstarten, want ze stuurden er graag VWO-6ertjes naar toe in de hoop dat ze er wat van opsteken. :)

21 maart 2007 om 08:50  
Anonymous Anoniem zei...

Tja, of er geen winnaar moest komen weet ik niet. Maar ik vond jullie ook geen terechte winnaar. Te veel onderwerpen mijns inziens uitgekauwd, en te weinig continuiteit. Is er een bioblog, is die er later niet meer. En blogspot :P

Maar goed, hulde voor iedereen die er ueberhaupt eentje bijhoudt.

(vind eigenlijk geen winnaar terecht. Ik las er maar 2. Nuitblanche, omdat ik er 1 van ken. O ja, Zeekomkommer lees ik ook wel eens. Niet slecht, maar er moet vaker gepost worden.

21 maart 2007 om 09:45  
Anonymous Bart zei...

Weerwoord van Verbaljam is de moeite waard:
http://verbaljam.nl/?itemid=2828

22 maart 2007 om 15:13  
Blogger Arnoud zei...

Wiskundemeisjes is terecht inderdaad, hoewel een enigszins voorspelbaar inkoppertje. GS vind ik nooit terecht. Het 'beste weblog' impliceert dat zo'n weblog het beste is wat de Nederlandse weblogwereld te bieden heeft. Dat zou dus in dit geval zijn: een flinke dosis seksisme, bijna onverholen racisme en voortdurende goedkope groepshilariteit over de rug van de zwakkere eenling. Het wachten is op het jurylid dat niet te bang is om dat hardop te zeggen.

22 maart 2007 om 22:30  
Blogger Bart Braun zei...

@Arnoud:

Er stond harde kritiek in het juryrapport dit jaar, met natuurlijk de frase over
'soms misselijk makende extremen' die zo van jouw site afgeplukt had kunnen zijn.

Maar het droeve nieuws is dat GS wel echt het beste is dat de Nederlandse weblogwereld te bieden heeft op het moment. Stilistisch sterk, weet de doelgroep aan te spreken en daadwerkelijk te bereiken, maakt nog steeds incidenteel nieuws - al kunnen zij ervoor betalen, dat helpt. Ziet er goed uit, voert vernieuwingen in, en roept discussie op.

Ik zou net als jij en de jury graag zien dat er een veel betere site opstond - die Theo van DNR had gewoon gelijk toen hij zij dat het moet kunnen. Maar die site is er nog niet.

Ja, GeenStijl plaatst wel eens dingen die op of over het randje zijn. Maar als een andere site had gewonnen, was dat alleen maar geweest nadat GS eerst om die reden was weggezet. Het siert de jury dat ze in deze categorie niet haar eigen zurigheid heeft laten prevaleren.

24 maart 2007 om 01:44  

Een reactie posten

<< Home