22 maart 2007

Kut met Keukenhof

Nou hoera, het is weer lente. Korte rokjes waar je niet onder mag voelen, plebs op de terrassen, dikke walmen hooikoorts in de lucht en dan gaat de Keukenhof ook nog eens open.

Het gaat al jaren kut met de Keukenhof, en dat is natuurlijk niet zo gek. De mogelijkheden met bloembollen zijn toch wat beperkt, en de stromen bejaarde Chinese toeristen zijn - ook al lijkt dat soms anders -niet oneindig.

Tijd voor uitbreiding. Tijd om die andere trots van de Nederlandse land- en tuinbouw eens goed uit te venten. We hebben in Nederland een ontzagwekkende hoeveelheid kennis over en variƫteiten van de hennepplant verzameld. Maak daar eens een mooie expositie van!

Grote planten, kleine planten, kleurige bladeren, etc. Het is allemaal net zo doodsaai als die tulpen natuurlijk, maar - let op - hier komt een geheel nieuwe groep toeristen op af. Giet een paar klompen in beton, zodat ze daarin kunnen staan, met links tulpen en rechts de Cannabis sativa hollandica. Dat doet het beter dan zo'n suffe Scandinavische prinses, geloof me.

1 Reacties:

Blogger annoesjka brohm zei...

Nee, je bedoelt: giet wat vers (ongehard) beton in klompen.
Of verraad ik nu dat ik te vaak over de Zaanse Schans heb gelopen?

24 maart 2007 om 08:19  

Een reactie posten

<< Home