27 maart 2007

Vroegâh

Het schijnt dat liberalen vroeger slimme, betrokken mensen waren, die van mening waren dat de beste samenleving er eentje is die individuele vrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Moralisme en repressie, daar hadden de liberalen een broertje dood aan.

Misschien is het waar, maar dan nog hebben we het over vroeger. Tegenwoordig ben je pas liberaal als je minstens één keer per maand een nieuwe manier verzint om moslims te pesten. Iedereen heeft namelijk de vrijheid om te doen wat hem gezegd wordt en te vinden wat gevonden mag worden. Wie zich niet aanpast in woord en daad, moet gestraft worden. Want voor de moderne liberaal zijn wetten er om mensen te vertellen wat ze niet mogen, niet wat ze wel mogen.

Als een VVD’er zegt dat het eigenlijk strafbaar zou moeten zijn om mensen op te roepen geen belasting te betalen, zijn de tijden duidelijk veranderd. Hoewel, het ging Henk Kamp natuurlijk niet om een witte boord die de inwoners van Wassenaar opriep hun geld in beheer te brengen bij de nationale bank van Vanuatu, maar om een moslim. Die werkte met zijn oproep de integratie tegen, en dat, vindt de VVD’er, zou verboden moeten worden.

Integratie volgens de VVD betekent blijkbaar dat iedereen met een gummiknuppel de Leitkultur in gerost moet worden. Iedereen heeft zich maar te gedragen zoals hij zich hoort te gedragen, en wie afwijkt van de norm is een crimineel. Wie die norm bepaalt? De overheid natuurlijk.

Natuurlijk, het is allemaal omdat ze bij de VVD alleen nog maar kijken naar die negen zeteltjes van hun grote rivaal Geert. Die zetels moeten en zullen ze hebben, en dus gaan ze gekke dingen roepen. Om te scoren bij het volksdeel dat graag hoort dat moslims achterlijk zijn.

Maar je zult het maar zijn, ouderwets liberaal. D66 is kreupel en halfdood en de PvdA te linksig, maar de VVD vindt je duidelijk niet belangrijk genoeg.Waar stemt zo iemand eigenlijk op? De Libertariërs?

Hoeveel zetels aan zwevende liberaal zouden er momenteel eigenlijk voor het oprapen liggen?

4 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Geen bioblog vandaag?

27 maart 2007 om 13:26  
Blogger annoesjka brohm zei...

Tis wat, schrijf je een prachtige blog, krijg je te horen dat men liever iets anders (bioblog) leest... :-)

Zeg Iknik... Je gaat toch geen politieke partij oprichten hè.

27 maart 2007 om 14:27  
Anonymous Anoniem zei...

annousjka,

waarom zou iknik een partij willen oprichten terwijl hij al een kerkgenootschap op zijn naam heeft staan "Het iknikiaanse verbond" ?

AJ

27 maart 2007 om 15:33  
Blogger Iknik zei...

Fuck ja, bioblog. Helemaal vergeten. Gaan we deze week nog goedmaken.

En met een politieke partij zou ik natuurlijk veel te dicht bij het vuur zitten. Hier aan de zijlijn is het veel relaxter.

27 maart 2007 om 15:37  

Een reactie posten

<< Home