07 maart 2007

Weg met Vrouwen!

Morgen is het Vrouwendag. Die dag verloopt volgens een vast ritueel: boze vrouwen slingeren een persbericht de wereld in dat ze nog zo achtergesteld zijn. Witte mannen in pak zeggen dat het inderdaad heel erg is. Plas, glas, alles blijft zoals het was.

Met name de universitaire wereld blijkt een verstokt mannenbolwerk. Coaching, affirmitive action, vrouwennetwerken, het helpt allemaal voor geen reet.

Tijd voor een nieuwe aanpak. Je moet vrouwen zien als een soort Fries: niemand snapt er iets van, maar je mag er niets onaardigs over zeggen. Het Fries bloedt langzaam dood, mede omdat de overheid het erkent als taal, en er lessen in geeft.

Wat je natuurlijk moet doen als je zo’n taaltje wil behouden, is een keihard verbod invoeren. Moet je eens zien met hoeveel enthousiasme de Noorderlingen zich dan op hun taal gooien.

Dat zou met vrouwen ook moeten helpen. Niks kinderopvang en lokbeleid, laat staan hun eigen dierendag, dat willen vrouwen helemaal niet. Dat soort maatregelen zegt bovendien dat vrouwen zwakke wezens zijn die niet zonder hulp van de mannen kunnen, en dat horen vrouwen niet graag.

Zeg als universiteit gewoon dat je vrouwen stom en ongeschikt vindt – zoals nu al laat zien in het aanstellingbeleid. Beetje brallen over dat je zeker een vrouw in het College van Bestuur zou willen, als er ook maar ééntje was die dat zou kunnen.

Vrouwen staan voor zo’n universiteit in de rij. Let maar op.

3 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Heeft iemand kennelijk al gedaan dan, want bij de UU wordt de scepter gezwaaid door een vrouw. Een niet hele aardige echter. Misschien durfden er geen andere mannen de competitie aan..?

7 maart 2007 om 14:09  
Blogger Wouter zei...

Misschien heb je we gelijk.

De vorige rector magnificus van Harvard heeft nogal wat vrouwonvriendelijke opmerkingen op z'n naam staan. De nieuwe rector magnificus is dan ook een rectrix magnifica.

7 maart 2007 om 14:14  
Blogger Bart Braun zei...

De Universiteit Utrecht is een uitzondering. Van alle universiteiten in Nederland hebben er maar vier überhaupt een vrouw in het bestuur, laat staan als baas. Sterker nog, het aantal vrouwelijke bestuurders is gedaald, de afgelopen jaren.

De vraag of je baas aardig is, lijkt me niet heel relevant - mannen vinden vrouwen met macht bijna altijd onaardig. Is ze een goede bestuurder? Doet ze het even goed of beter dan een man?

7 maart 2007 om 14:14  

Een reactie posten

<< Home