12 oktober 2007

Kiezen (2)

Niet alleen in mijn alma mater, maar ook hier in Leiden is er een referendum geweest. Dat is alweer een tijdje terug, maar nu weer actueel.

Hier kwamen de mensen wel stemmen: 55% bracht een stem uit, waarbij 69% tegen stemde op de vraag 'Moet de gemeente Leiden meewerken aan de aanleg van de Rijn Gouwe Lijn?'

De RGL is een project van de provincie Zuid Holland dat Leiden en Gouda met elkaar moet verbinden. Waarom dat nodig is, heeft de provincie nooit uitgelegd, maar boze tongen roepen dat als die lijn er eenmaal ligt, het Groene Hart eindelijk eens dichtgebouwd kan worden.

De provincie riep al voor het referendum dat die tramtrein er toch komt, ongeacht de uitslag. Dat doen ze nu ook inderdaad, en daarom zijn de SP-wethouders in Leiden dinsdag opgestapt.

Is dit nu, zoals mijn collega beweerde, bewijs dat de SP de last van de macht niet kan dragen? Of zouden de andere partijen zich moeten schamen, dat ze nu toch collaboreren met de provincie?

In elk geval is het pijnlijk dat juist rond de week van de democratie de nutteloosheid van drie referenda bleek: Europa, Utrecht en Leiden: we zijn voor Piet Snot naar de stembus gegaan. Wie heeft die slogan 'Wij zijn de Baas' eigenlijk bedacht?

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Die laatste vraag stond gisteren ook op de voorpagina van de volkskrant volgens mij.

Maar ja, ze hebben de televisiekijkers iig niets gevraagd. Kon op woensdagavond niet eens Silent Witness kijken. Er was een of ander kulprogramma over het volkslied... grrr

12 oktober 2007 om 14:51  

Een reactie posten

<< Home