21 februari 2005

Hypeje

Wij van Iknik.blogspot.com zijn nooit te beroerd om eens lekker azijn te zeiken over hypes. Wij hebben geen van beide enig talent voor hipheid, dus de meeste hypes zouden waarschijnlijk niet eens blij zijn als we wel meededen, maar toch.
Voor deze ene keer gaan we er echter instinken. Het is namelijk voor het goede doel.
22 februari (nog net vandaag, als ik snel type) is het een actiedag voor alle bloggers van de wereld. "Free Mojtaba and Arash Day" heet het. Mojtaba en Arash zijn twee Iraanse collega's van ons die ongetwijfeld een heel wat spannender blog hadden dan wij. In elk geval hebben ze een spannender leven, want de Iraanse overheid heeft ze in het gevang gegooid vanwege hun internetactiviteiten.
Omdat ik het heel naar zou vinden als overheden dat voorbeeld gaan volgen, besteden we daarom een klein beetje aandacht aan het tweetal. Wij lopen mee in de hype.
En natuurlijk zal volgende week ergens het bericht opduiken dat Mojtaba en Arash opriepen tot babymoord en het vergassen van alle ongelovigen of gelovigen of in elk geval gelovigen van de verkeerde soort, of dat het tweetal is verzonnen door een overijverige Amnesty International medewerker, of... want zo gaat dat met hypes.
Maar toch de aandacht, want ik doe liever een keer teveel iets vrijwel nutteloos voor de vrijheid van meningsuiting dan een keer te weinig. De meerderheid van onze lezers heeft ook een blog, en ik zou u op willen roepen ook de woorden "Free Mojtaba and Arash Day" even te gebruiken.
Je weet maar nooit.
http://committeetoprotectbloggers.blogspot.com/2005/01/committee-to-protect-bloggers_20.html>

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Was het nu 21 of 22 februari? In ieder geval heb ik verder helemaal niets van mee gekregen.

Webloggers (toch echt beter dan dat woord blogger (blegher)) moeten maar misschien weer eens op wit (zwart, groen). :P

22 februari 2005 om 09:25  

Een reactie posten

<< Home