03 augustus 2005

Tief op met je gevoetbal

Hij gaat niet door. Over elf dagen zou de voetbalcompetitie weer beginnen, maar Ajax speelt dan niet. De Amsterdamse politie heeft in augustus al meer dan zat te doen: bootjevaarders willen bootje varen, er is een uitmarkt, er worden weer konten gebonkt tijdens de Gay Pride en begin september komen Eminem en 50 cent naar de ArenA. Allemaal evenementen waar je géén bezoekers hebt die elkaar de kop in willen slaan, en allemaal evenementen waarvan je het televisieverslag gewoon gratis kan zien. John de Mol was niet bereid om voor de security bij het ballen te betalen, en dus gaf Job Cohen de voetballers de vinger.

Op hun website jammert de KNVB dat het allemaal zo moeilijk is om een speelschema te maken, en dat zelfs de wetenschappers van een universiteit uit Barcelona niet in staat zijn om rekening te houden met alle knelpunten. NOU EN? Alsof heel Nederland maar heeft te dansen naar de pijpen van het voetbal. Als het spelschema zo ingewikkeld is dat de KNVB het zelf niet eens meer snapt, moeten er misschien maar eens wat minder clubs in de eredivisie spelen.

Voor de mensen die een seizoenkaart hebben gekocht is het wel wrang – het zou de gemeente Amsterdam dan ook sieren als later in het jaar de wedstrijd gewoon in de ArenA gespeeld kan worden. Zij had bij de KNVB kunnen aangeven dat augustus niet de beste maand is voor risicowedstrijden. Gezien de ellenlange opsomming van complicaties is het echter maar de vraag of de voetbalbond iets met die kennis had kunnen doen.

Ik heb Cohen herhaaldelijk aangevallan op deze plek, en zal dat in de toekomst zeker niet laten, maar vandaag krijgt hij hulde. Eindelijk iemand die eens zegt wat al veel eerder gezegd had moeten worden: Tief toch een eind op met je kutvoetbal!

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Volgens mij is het kankervoetbal ;)

3 augustus 2005 om 11:46  

Een reactie posten

<< Home