15 november 2005

Pimp

Weet u nog, die protesten van verleden jaar? Duizenden baby-boomers op de dam, vechtend voor privileges die de generaties van hun ouders noch die van kinderen ooit zullen kennen. En dan ook nog met van die lullige petjes op. De leden van de vakbonden hebben massaal voor het prepensioen gestemd. Niet bepaald verrassend: de overgrote meerderheid van de vakbondsleden is ouder van 55.

Ik sprak er schande van, en heb het zoals een goed stuurman-aan-wal betaamt, daarbij gelaten. Zij hebben een alternatief voor de vakbonden opgericht, onder de welluidende naam Alternatief voor Vakbond. Eigenlijk is het gewoon een vakbond natuurlijk, maar het bekt zo lekker. Voorzitter Mei Li Vos is bovendien een superlekker wijf, dus het mocht weinig verbazing wekken dat de AVV een snelle start maakte.

Maar denk niet dat de bejaardenbonden daarmee verleden tijd zijn! Zij vechten keihard terug!
Over twee weken is er in Paradiso een speciale bijeenkomst voor vakbondjongeren onder de naam Pimp mijn vakbond. Jonge vakbondsleden mogen dan brainen over wat de FNV voor ze mag betekenen. Wat te zeggen?

1) Het woord ‘Pimp’ is uit. Sterker nog, als het niet uit was, dan was het nu uit omdat zelfs vakbonden het gebruiken. Jullie imago is kutter dan kut, pseudo-hip taalgebruik gaat dat niet redden.
2) Als jullie zelf niet weten hoe je de belangen van je jonge leden moet behartigen, verdienen jullie het om gruwelijk afgestraft te worden.
3) Over dezelfde boeg: welke jongere is er nou lid van de FNV? Op de één of andere manier heb ik het idee dat de creatieve, daadkrachtige jongeren niet bij zo’n belegen club te vinden zijn. Dat zal gezellig brainen worden!

De AVV neemt het ook nog eens extra op voor freelancers – geloof me, zij kunnen de hulp goed gebruiken. Misschien moet ik maar lid worden. Zou Mei Li nog single zijn?

3 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Mei Li schrijft zeer warrige stukjes in Vrij Nederland. Ik zal ze je eens doorsturen. Wacht nog maar even met lid worden... of daten.

Vakbonden zijn net als ondernemersorganisaties (hand in eigen boezem) organisaties die zich zelf in stand houden.

16 november 2005 om 08:09  
Anonymous Anoniem zei...

Waarom beginnen in elk geval de eerste vier stukjes op deze site met een vraag (oké, Brandy heeft achter de hare een uitroepteken gezet maar dat laat niet onverlet dat een zin die begint met 'hoeveel' een vraagzin is)???? Even een taalpuristje aan het woord. Betekent wel dat ik al vier stukjes heb gelezen hè, en nog niet afgehaakt. Haha.

17 november 2005 om 18:45  
Anonymous Anoniem zei...

"Vakbonden zijn net als ondernemersorganisaties (hand in eigen boezem) organisaties die zich zelf in stand houden."

Precies! Bah. Daarom zo leuk dat het AVV zichzelf opheft zodra de drie grote doelstellingen gehaald zijn (met opheffingsfeest)!

Lees meer op "wat willen wij" op www.alternatiefvoorvakbond.nl

Groet, Mark

30 maart 2006 om 14:06  

Een reactie posten

<< Home