10 februari 2006

Tekeninglijers en Vlaggen

Morgen is de grote dag! Alle boze moslims van Nederland mogen zich verzamelen op de Dam, om hun woede over een paar spotprentjes te uiten. Ik was eigenlijk van plan om te voorspellen dat het een grote grap zou worden: anderhalve schoolklas vol naffertjes en het ene overgebleven lid van AEL Nederland, verzuipend op de enorme leegte van de Dam. Drie keer zoveel journalisten als demonstranten, en een boze strijdkreet die wordt gesmoord door een groepje Amerikaanse toeristen dat niet op ridicule hakbars zit te wachten.

Nu weet ik het niet meer zeker: in het normaal zo vrolijke en authoritaire Maastricht kwamen al 150 vlagverbrandertjes opdraven. Goed nieuws voor morgen: de Deense vlaggen zijn nog niet uitverkocht! Voor de pyromanen in Libië en Syrië is de Deense vlag natuurlijk ook een eitje. No Way dat je daar midden in de woestijn makkelijk aan Deense vlaggen komt, maar met een rode lap en wat witte verf kom je een heel eind. Even doe-het-zelven, maar dan kan je agressie ook op traditionele wijze uiten.

Ik zou graag de kranten van Cambodja, Kiribati (om maar eens een land te noemen waarvan ze sowieso geen vlaggen op voorraad hebben), Spanje en Canada op willen roepen om de cartoons af te drukken, teneinde de huisvlijt in het Midden-Oosten tot grotere hoogten te stuwen.

Overigens: een korte Google-tocht wijst erop dat het in dit land strafbaar is om de nationale driekleur in de hens te steken. Vreemd, vreemd, vreemd. Een land waarin je holocaust grappen mag maken, de profeet Mohammed af mag beelden, politici belangenverstrengelende baantjes mogen hebben, wiet, prostitutie, abortus en euthanasie legaal zijn. Maar het in de fik steken van een stukje stof gaat te ver. Het is natuurlijk een stompzinnige manier van communicatie, en het moge duidelijk zijn dat de tekeninglijers mijn sympathie niet hebben, maar het verbranden van een vlag moet kunnen. Is moeilijker dan je zou denken, trouwens...

3 Reacties:

Blogger Iknik zei...

Volgens mij is het verbranden van de Nederlandse vlag an sich niet verboden. Maar open vuur en verstoring van de openbare orde zijn dat natuurlijk wel, en de gemiddelde vlagverbrander maakt zich schuldig aan beide.

10 februari 2006 om 18:01  
Anonymous Anoniem zei...

Ads door Goooooogle

De Vlag van de kwaliteit
De fabriek van de druk van grote vlaggen. Europees Beheer.
www.cqflag.com

Vlaggetjes van papier
direct van de producent tegen een voortreffelijke prijs
www.suthor.nl

Doe Het Zelf; bestel nu
uw eigen spandoek of vlag. Verzending binnen één werkdag
123sticker.nl

ijzersterke vlag
Bij ons blijft een vlag langer vlag Super kwaliteit en scherpe prijzen.
www.acevlaggen.nl

Swedamast vlaggenmasten
Dé vlaggen en masten specialist Voor een uitstekende vlaggenmast!
www.swedamast.nl

10 februari 2006 om 22:08  
Blogger Bart Braun zei...

Ah. Google kan natuurlijk haar eigen Word-verification uitzetten. En omdat ze de menu-structuur van Blogger hebben omgegooid is het mij nu ook onduidelijk hoe we comments moeten veranderen - best naar, omdat we volgens de wet verantwoordelijk zijn voor wat er hier in de comments staat. Iknik gaat het morgen hopelijk oplossen.

11 februari 2006 om 01:19  

Een reactie posten

<< Home