14 mei 2006

Toto!

Zozo, Ayaan gaat eraan. Of niet. Politiek gezien heb ik weinig toe te voegen aan de prima analyse van de concurrent. De grote vraag is echter wat er gaat gebeuren:

1) Ayaan is de sjaak. Als Taïda en Kalou hier niet mogen blijven, dan zij ook niet.

2) Ayaan is het slachtoffer van de linkse media! Natuurlijk gelden voor haar andere redenen - het is Ayaan Hirsi Ali. Als je de halve Tweede Kamer als vriend hebt, moet vriendjespolitiek je toch wel kunnen redden?

3) Verdonk wil premier worden, en kan nu dus geen gezichtsverlies lijden. Zij zal hard moeten zijn, ook tegen haar vriendin AHA. Met tranen in de ogen zal zij haar naar een brandgevaarlijk hutje bij Schiphol brengen. Dan komt de redding van boven, die zowel Ayaan als Rita redt van respectievelijk een enkeltje Afrika of gezichtsverlies. Koningin Beatrix verleent gratie. Linkse en rechtse columnisten spugen gal, blazen wat, en schrijven de week daarna weer over iets anders.

4) Ayaan gaat de illegaliteit in, en moet zich in schimmige campers prostitueren aan vieze dikke mannetjes als Hilbrand Nawijn.

9 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Optie vijf: net als Taïda krijgt ze een heleboel huwelijksaanzoeken. Als ze is getrouwd met een Nederlander, mag ze wel blijven.

De AVRO filmt het selectieproces ('Lieghoer zoekt boer') voor de nationale televise, en uiteindelijk kan de Nederlandse buiskijker per SMS bepalen of Ayaan in Nederland mag blijven en met wie.

14 mei 2006 om 14:50  
Anonymous Buke zei...

Tja, er is wel een verschil tussen Kalou, Taïda en Ayaan. Kalou heeft (nog) niet gelogen en hoeft ook niet weg, zoals Bart stelt, maar wordt alleen geen Nederlander. Het verschil tussen Ayaan en Taïda zit in de publieke rol die Ayaan speelt. Zij heeft zich kwetsbaar opgesteld door zich hard te maken voor haar zaak. Als ze voor de denktank van de PVDA was blijven werken dan was dit nooit uitgekomen. Bij Taïda speelde er alleen maar eigen belang. Dit zou moeten meewegen in de beslissing om Ayaan haar paspoort af te nemen (nog een verschil die andere twee, Ayaan is een Nederlandse)

15 mei 2006 om 11:01  
Blogger Bart Braun zei...

Ze is alleen maar Nederlandse omdat ze de boel bij elkaar heeft gelogen. Sowieso zal ze haar kamerzetel op moeten geven; zij heeft immers onder ede gezworen dat zij daar zat 'zonder last of ruggenspraak'.

15 mei 2006 om 13:26  
Anonymous Anoniem zei...

Goed, van mij mag ze sowieso uit de kamer. Volgens mij wou de VVD ook van haar af. Mijn belangrijkste punt was echter dat zij zich inzet voor (in haar ogen) een goede zaak. Zij is hierdoor een publiek figuur en is zij zeer kwetsbaar voor mensen die met modder willen gooien. Als zij zich niet zou inzetten voor haar zaak dan was dit niet uitgekomen. Mijn opmerking over haar Nederlanderschap was alleen om aan te tonen dat de zaak Ayaan niets te maken heeft met die van Taïda en Kalou.

15 mei 2006 om 13:46  
Anonymous Buke zei...

Laatste opmerking was trouwens van mij. Overigens kiest Ayaan het hazenpad dus deze hele discussie is zinloos. Zie ook NOS of geenstijl

15 mei 2006 om 14:34  
Blogger Iknik zei...

Het wordt inderdaad optie zes:
http://www.nu.nl/news/732606/11/%27Hirsi_Ali_vertrekt_uit_Nederland%27.html

15 mei 2006 om 14:45  
Blogger Bart Braun zei...

Wie vindt het jammer?

15 mei 2006 om 17:19  
Anonymous Buke zei...

Ehm.... Ik vind het nu ook niet erg dat ze weg gaat. Misschien kan ze daar Submission 69 maken met George Clooney.

15 mei 2006 om 19:10  
Anonymous Anoniem zei...

Over de link tussen Kalou en Ayaan Dinges gesproken:
http://www.burorenkema.nl/2006/05/kalou.php

15 mei 2006 om 21:13  

Een reactie posten

<< Home