10 mei 2006

Zeurende vrouwen en het zoveelste mierenneuken over taal verhaal en natuurlijk porno

Emancipatie lijkt steeds vaker weer voor te komen. Niet omdat het aantal vrouwelijke bouwvakkers nog steeds vrijwel nul is, of de vuilnisvrouw ook nog niet vaak te zien is; nee, simpelweg omdat sommige vrouwen waarschijnlijk te weinig te doen hebben.

Onlangs kwam ik het voor mij onbekende woord bemensing tegen. Nu kon ik uit de context en uit het woord zelf ook wel halen wat dit moest betekenen, maar ik vond het gestoord. Waarom worden mensen gek als men een t teveel of te weinig schrijft en dan niet bij een woord zoals bemensing dat eigenlijk niet bestaat.

Het mooie is dat er juist aandacht op het onderwerp wordt gericht. Bij het woord bemanning heb ik mijn hele leven er nog nooit aan gedacht dat er 'man' in zit. Nu wel, maar toch zal ik bemensing niet gaan gebruiken. Hetzelfde geldt voor de boze neger, waardoor negerzoenen geen negerzoenen mogen heten. Iedereen heeft het nu over de boze neger, die geen neger genoemd wil worden en dat die neger boos is over een suikergoedje, dat een naam heeft wij zichzelf niet mee associeert.

Gebrek aan aandacht was er ook vast niet voor het meisje van 14 dat zichzelf in bad ging bevredigen. Leuk, lekker klaarkomen terwijl twee jongens naar je staren met een stijve, je hebt natuurlijk niet door dat er een telefoon met filmfunctie op een meter afstand van je gehouden wordt. En na alle aandacht over 'het in elkaar slaan van scholieren'-filmpje denk je er ook niet aan dat deze jongens het filmpje misschien op internet zouden kunnen gaan zetten.

Ach nu het bekend is kan haar buurman, of moet ik zeggen buurmens, tenminste ook aan zijn trekken komen terwijl hij achter zijn computer weet waarna hij op zoek moet gaan...

3 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Vaak zijn het ook de mannen die zo overdreven politiek correct zijn. Ik noem me nooit onderzoekster of schrijfster ofzo. Dat is ook wel te zien zeg maar ;)

11 mei 2006 om 10:03  
Anonymous Anoniem zei...

uWat een zwaktebod zeg, twee keer vrijwel dezelfde post.

12 mei 2006 om 00:09  
Blogger Kevin zei...

Had ik serieus niet door, sorry...

12 mei 2006 om 12:46  

Een reactie posten

<< Home