09 augustus 2006

Selectie

Internet is een zegen voor de mensheid. Natuurlijk, omdat mensen hun creativiteit kunnen ontplooien, met elkaar kunnen communiceren, et cetera et cetera. Maar vooral omdat het medium er voor gaat zorgen dat de mensheid er stukken slimmer van gaat worden. Vooral dankzij sites als YouTube en Google Video.

Voordat videosites groot waren, was Internet al een dankbaar platform voor kandidaten voor de Darwin Awards: individuen die de menselijke genenpool een dienst bewijzen door zichzelf eruit te verwijderen. Brandon Vedas (chatnaam ripper) wilde zijn chatbuddies laten zien hoeveel drugs hij wel niet op kon, en kwam best ver. Scott Millett (skOt) pochte in een chatroom dat hij een straatlantaarn uit ging zetten door de draden door te knippen met een tang, waarna hij zichzelf elektrocuteerde. Het ging dus wel, maar mondjesmaat.

Sinds kort kan echter elke flapdrol een filmpje maken en op het Internet zetten. Natuurlijk zijn op de grote videosites jammer genoeg geen filmpjes te zien van mensen die hun eigen stommiteit met hun leven moeten bekopen, maar het is geruststellend om te zien waartoe kneuzen bereid zijn om de nieuwste Internethype te worden. En dankzij Internet gaat het niet meer om kleine, geïsoleerde groepjes stoere eikels die slechts elkaar proberen te imponeren, maar om één grote, wereldwijde community van miljoenen idioten.

Soms zijn dat mensen waar we simpelweg zonder kunnen, maar vaak gaat het zelfs om mensen waarbij iedere dag dat ze leven de kans vergroot dat ze iemand anders om zeep helpen. Videosites versnellen het proces van opschoning van de genenpool door eliminatie van ongewenste artefacten. Wat YouTube en Google Video doen is pure eugenetica.

Maar het vergt wel wat inspanning van het mentaal stabiele deel van de mensheid. Het “kijk eens wat ik kan”-effect werkt optimaal als zoveel mogelijk mensen kijken wat het individu in kwestie kan, en positieve feedback geven zoals “pWnage!!1!” en “u rOxxXx”. Dus ook als je het niet leuk vindt om idioten stomme dingen te zien doen, ga af en toe even langs YouTube. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor de mensheid.

4 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Ohnee - Tiz besmeTTelluk. Een zzoort V1RUzz dat je OvurNeemd en waar jUh Raarrrrr van gaadt spelluh!!!111! OMG!!!

Moedt oOk FlimpjUH makuh!!!11! Roflol!!!

Bij JackAsz zat altijd n wAArschUWign datjuh tnie thu1s m0est Proberuh, maar hier nie duzzz - Dan Maggut!

Wie heefdt er un goedt ID?

Greetz - BatR

9 augustus 2006 om 12:51  
Anonymous Anoniem zei...

Geh weida

9 augustus 2006 om 13:11  
Anonymous Anoniem zei...

Jammer genoeg zijn d'r ook idioten die niet hunzelf maar onschuldige beestjes uit de genenpoel verwijderen.

http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/4019/P180/

9 augustus 2006 om 16:37  
Anonymous De Piet zei...

http://www.snopes.com/photos/gruesome/crushvideo.asp

Sja, wordt het helaas ook niet gezelliger van.. Wat een idioten zeg.

Niet dat die Enschedese meisjes daar nu heel erg voor onder doen...

9 augustus 2006 om 17:38  

Een reactie posten

<< Home