05 augustus 2006

Discriminatie

'Mensen die hun kinderen een naam met een W erin hebben gegeven, zijn niet welkom bij dit bedrijf. Ook hondenbezitters, vechtsporters, abonnees op Telegraaf en mensen die wel eens een sudoku oplossen hoeven niet te reageren.'

Het mag, van Eurocommisaris Vladimir Spidla. Roken valt niet onder het rijtje zaken waarop je niet mag discrimineren. Het is een keuze, en werkgevers mogen mensen die die keuze maken weigeren.

Goede zaak, en een prima uitspraak. Het is jouw bedrijf, en als jij geen rokers, oud-corpsleden of wat dan ook over de vloer wil, is dat je goed recht. Ik rook als een schoorsteen, maar kan hier onmogelijk tegen zijn.

Maar eigenlijk, eigenlijk is het dan gek dat je die andere werknemers wel door je strot geduwd krijgt. Iemand weigeren omdat je de kleur van zijn auto niet mooi vindt is oké, maar iemand weigeren omdat ze zwanger is - wat jou aantoonbaar geld en moeite kost - mag niet.

Er zijn goede redenen om rokers niet als werknemer te willen, maar iemand kan ook goede redenen hebben om geen vrouwen, Marokkanen of Jehova's Getuigen aan te willen nemen. Het is eigenlijk een soort discriminatie.

2 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Het alternatief is natuurlijk om een religie te beginnen die roken als heilig sacrament beschouwt. Discriminatie op geloof mag namelijk nog niet.

5 augustus 2006 om 21:47  
Blogger Iknik zei...

Volgelingen van El Broncho Negro, de halfgod die ontstond uit de gemeenschap tussen het Iknikiaanse Spook en een tabaksplant en die de hele dag zware shag rookt, moeten minimaal vijf keer per dag met hun gezicht richting Havana een sigaret opsteken.

Zo, dat is ook weer geregeld.

6 augustus 2006 om 13:01  

Een reactie posten

<< Home