25 december 2006

Dodentoto 2007

Het is weer kerstmis, een goed moment om alvast vooruit te blikken op een jaar vol ziekte, ellende en dood. Dit keer met het begin van een nieuwe traditie: de Washetmaarwat dodentoto.

De regels zijn simpel:

1. Voorspel de namen van vijf nationale of internationale bekendheden die in 2007 zullen overlijden.

2. Voorspel ook de doodsoorzaak en de maand van overlijden, voor het geval meerdere mensen evenveel doden weten te voorspellen.

3. Het is ten strengste verboden om het overlijden van één van de genomineerden te veroorzaken. Het is deelnemers verboden om hun eigen dood te voorspellen.

4. De winnaar krijgt een drietal gesigneerde boeken van vooraanstaande Nederlandse schrijvers.

5. Voorspellingen kunnen hier in de comments worden geplaatst. Bij anonieme comments moet er even een mailtje naar ikniks.blog@lycos.nl, als je tenminste mee wil doen voor de prijs.

6. Voorspellingen kunnen (met het oog op mensen die nog deze week doodgaan) bijgesteld worden tot en met 31 december.

8 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Februari 2007: Fidel Castro. Het wordt zelfmoord, maar de Cubaanse media zullen het verslaan als een heldhaftige strijd tegen kanker.

Mei 2007: Ozzy Osbourne stikt in een kippenbotje.

September 2007: Eindelijk gaat Hans Wiegel eens de pijp uit. Leverkanker.

Oktober 2007: Bonny St. Claire sterft aan de gevolgen van scheurbuik, een ziekte die tegenwoordig zo zeldzaam is dat de diagnose niet op tijd gesteld wordt.

Eveneens oktober 2007: Harry Mulisch. Een week nadat hij te horen heeft gekregen dat hij wederom niet de nobelprijs voor literatuur kreeg, breekt hij zijn nek als hij struikelt over een drempel.

25 december 2006 om 12:53  
Blogger Kevin zei...

Wilders - Juli - In de pijlingen voor de Tweede Kamer-verkiezingen van augustus blijkt dat Wilders zal groeien, een Wilders-fanatiekeling schiet (of steekt) hem uit enthousiasme per ongeluk neer.

Mulisch - Juli - Na al het lurken aan een pijp sterft hij aan een ouderdomskwaal.

Vader Abraham - 'december' - In december wordt vader Abraham dood gevonden in zijn woning, het lichaam is inmiddels vergaan en men weet niet waaraan of wanneer de beste man is overleden. Om hem heen treft men honderden kleine blauwe vlekken aan, van iets wat vermoedelijk ook vergaan is.

Suger Lee Hooper - Maart - Nadat ze is afgevallen en een gewicht heeft bereikt van 78 kg, zijn alle toxische stoffen die in haar vetweefsel waren opgelost richting lever vertrokken, laatstgenoemde kon dat feit niet meer aan...

Hirsch Ballin - Februari - Nadat hij wederom (om redenen die niemand begrijpt) een ministersplek heeft gekregen, ziet hij op de kainetsfoto hoe hij er nu werkelijk uitziet, met hartstilstand als gevolg

28 december 2006 om 11:58  
Anonymous smara ratih zei...

aangezien ik geen nederlander ben zullen de bekenden die gaan stereven volgens mij ook wrs ni veel nederlanders zijn...

februari 2007: raymond van het groenenwoud, opweg naar één van zen optredens verliest de chauffeur de controle over het stuur en ze botsen frontaal tegen een camion . raymond overleeft de klap niet en sterft terplaatse.

april 2007 paus benedictus de 16de. hij gaat immers te horen krijgen dat in meerdere dorpjes in belgië de mis soms bijna geheel door een vrouw word gedaan. hartstilstand of zelfmoord, ik laat het in het midden

Juni 2007: Tom bonen valt met de fiets en breekt daarbij een been. openbeenbreuk. Word overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleid t.g.v. een infectie die niet voorzien was. Men vind achteraf dat de amfitamine die hij nam de werking van de geneesmiddelen teniet had gedaan

juli 2007: fidel castro sterft t.g.v. niet genoeg verzorging

september 2007: De belgische minister voor onderwijs word vermoord door een student die niet naar school terug wil. De student zelf blijft een volledige maand voortvluchtig en word uiteindelijk gepakt op weg naar school met een boekentas waarin een tijdsbom zit.

29 december 2006 om 15:15  
Anonymous Anoniem zei...

Ellen W:

Hussein wordt opgehangen in januari.

Bassie van Adriaan gaat dood door een auto-ongeluk. Hij blijkt teveel te hebben gedronken in maart.

Ramses Shaffy glijdt uit en valt op zijn kop in juli.

Sonja Bakker overlijdt aan een overdosis speed in september. Gelukkig had ze wel haar streefgewicht bereikt.

Pete Doherty wordt pleegt zelfmoord in december.

29 december 2006 om 17:09  
Anonymous Anoniem zei...

Ja, en Hussein wil ik dus toch maar veranderen. mmm. Nou doe dan maar de Koningin in februari. Natuurlijke dood, zeggen ze...

29 december 2006 om 19:48  
Blogger Iknik zei...

Ik zou graag nog de regel toevoegen dat mensen wiens executie al gepland is ook niet genomineerd mogen worden. De halfbroer van Saddam telt dus niet.

1. In februari wordt Jan Mulder dood aangetroffen in een smoezelige hotelkamer, met een blauwe pluchen leeuwenkop op zijn hoofd en verder poedelnaakt.

2. Johan Cruijff komt in mei onder de trein.

3. In juni stort Scott Weiland in tijdens een optreden. Hij overlijdt in het ziekenhuis.

4. Aleksander Solzjenitsyn wordt in juli getroffen door een kogel gemaakt van zuiver lutetium. President Poetin ontkent elke betrokkenheid.

5. Tijdens een aflevering van het Lagerhuis in november overlijdt Marcel van Dam. In eerste instantie lijkt zijn hoofd spontaan te ontploffen, maar in de slow-motion is te zien dat er een kogel op afgeschoten wordt.

30 december 2006 om 11:42  
Blogger TheBuke zei...

Januari 2007: Fidel Castro gaat ook volgens mij dood. Alleen denk ik dat het echt kanker is

Februari 2007: George Bush senior sterft aan een hartaanval

Maart 2007: Willem-Alexander, komt om bij een terroristische aanslag.

Juni 2007: Patty Brard. Komt om tijdens een autoongeluk. Of er opzet in het spel was is onduidelijk

Oktober 2007: Marga van Praag. Na wederom een tenenkromende reportage te hebben gemaakt, besluit iemand er met shotgun een eind aan te maken.

30 december 2006 om 18:18  
Anonymous Ionica zei...

Shit, dit zie ik nu pas. De nominaties zijn tamelijk hilarisch! Ik vul gewoon alsnog in. Ik vermoed dat ik toch niet zoveel kans maak op de prijzen...

Januari: Oprah Winfrey krijgt een hartaanval. Vanuit het niets.

Maart: Jochem Myjer verslikt zich in zijn eigen speeksel als hij overenthousiast iets uitlegt en sterft op het podium.

Juni: Katja Schuurmans komt om bij een tragisch auto-ongeluk. De rouw om Diana verbleekt bij de reacties.

Augustus: Harry Mulisch wordt verpletterd als de door de naar hem vernoemde planeet op de aarde stort. Zijn laatste woorden zijn "gebrek aan talent".

November: Stephen Hawking wordt door een los contact geëlectrocuteerd in zijn eigen rolstoel.

6 januari 2007 om 18:32  

Een reactie posten

<< Home