24 december 2006

Overlast

Als het goed is, gaat volgend voorjaar de eerste vlucht van Smokers International Airways de startbaan op. Een maatschappij waar je mag roken aan boord. Bij vrijwel alle andere maatschappijen mag dat niet meer.

Ik rook, maar ik heb niet zo'n moeite met het rookverbod. Sinds het is ingesteld is de luchtkwaliteit in vliegtuigen afgenomen, en dat is natuurlijk een heerlijk zoete wraak.

Ongezond of niet, roken is smerig, en het is volkomen terecht dat de verslaafden hun eigen vliegtuig moeten boeken als ze echt niet een paar uur zonder peukje kunnen. Je moet je medemens niet tot overlast zijn.

Er is echter één groep mensen die vreemd genoeg vrijgesteld lijkt van deze algemene fatsoensregel. Ouders. Als je een brandende sigaret meeneemt aan boord, ga je de bak in, maar voor een stinkende lawaaimachine mag extragratis mee - alsof de maatschappijen het leuk vinden om baby's aan boord te hebben.

De rest van de reizigers, kan ik verklappen, vindt het in elk geval niet leuk. Bij wie kan ik mijn geld terugvragen als ik urenlang in het eindeloze gekrijs van de kleine huilebalkjes heb gezeten? Je zou natuurlijk kunnen pleiten voor een speciale family class, maar eigenlijk is dat onzin. Een goed geventileerde rokers-klasse bestaat ook niet.

Laat die ouders maar gewoon hun eigen vliegtuig nemen.

2 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Godzijdank zie je in elk geval nooit honden aan boord van een vliegtuig. Misschien een gat in de markt?

24 december 2006 om 21:41  
Anonymous jeroen zei...

die honden stoppen ze in kooitjes in het ruim, nadat ze platgespoten zijn. Op zich ook een oplossing voor baby's natuurlijk.

25 december 2006 om 15:27  

Een reactie posten

<< Home