12 december 2006

Formatie

In de Nrc.Next van vandaag staat een prachtige foto, die het hele verhaal vertelt. Balkenende in het midden, Bos en Marijnissen ernaast. Zelfs als het nieuws nog niet bekend was, zag je het zo: dit gaat niet werken. Ze zitten te ver van elkaar, ze kijken niet blij.

Je ziet het ook aan het gristengrijnsje van JPB. Hij heeft de meeste zetels, dus hij mag kiezen. Met Bos had hij 'geen chemie' de vorige keer, en nou is het wéér raak. Geen compromis willen sluiten met de SP, en daarna iedereen laten roepen dat de Sjekkiesrokende Paupers alleen oppositie kunnen voeren. Beide partijen zijn saai, conservatief en een ramp voor het land, dus je zou denken dat ze er wel uit kunnen komen. Maar nee: de kiezer wikt, Balkenende beschikt.

De grote-mensen-NRC heeft inmiddels een aanbieding: als ze er over twee maanden nog niet uit zijn met die formatie, krijg je vanaf die tijd je krant gratis. Dat gaat ze geld kosten, lijkt het.

Het rare is dat de slakkenformatie van dit jaar op één of andere manier de schuld van de kiezer heet te zijn. Dat is natuurlijk onzin, want de kiezer mocht niet op coalities stemmen, maar alleen op partijen. Het is gewoon de schuld van Balkenende.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Het is gewoon de schuld van het systeem! Als ik de baas was ...

12 december 2006 om 16:14  

Een reactie posten

<< Home