04 januari 2007

Soldaatje

Foei foei foei, soldaten die een beetje een portier bedreigen met de dood. En eerder al Nederlandse mariniers die ruzie schoppen in Noorwegen. Je zou zomaar denken dat soldaten gespierde jongelui zijn die van vechten houden.

Maar eigenlijk is het raar dat het zo in het nieuws komt. Ik ben de afgelopen jaren ook wel één of twee keer in het uitgaansleven geweest, en kan verklappen dat portiers wel vaker racistische praat naar hun hoofd krijgen, en dat er wel vaker vechtpartijtjes zijn.

Dat mag natuurlijk niet. Maar waarom is het nou groter nieuws als een groepje soldaten dit doet? Bij hondsdolle advocaten wordt zoiets met de mantel der liefde bedekt, schreef Intermediair vorige maand. Waarom moet het beroep van de grote bek in Amsterdam in de krant, en blijft het beroep van de Now&Wow schutter, als hij straks gepakt is, wel geheim?

Met studenten gaat het net zo: vrijwel elk weekend gaat er wel een jongere dood omdat hij teveel gezopen heeft, maar als het een keer op een lulloclub gebeurt is Nederland te klein. Sommige Nederlanders zijn gelijker dan anderen.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ach, dat wisten we allang.
Waarom wordt gezegd dat de nieuwjaarswisseling rustig is verlopen? Omdat Gelderland met zijn relletjes niet echt meedoet.
Eigenlijk bestaat Nederland alleen maar uit de Randstad en uit soldaten met hier en daar hoger opgeleiden.

5 januari 2007 om 10:17  

Een reactie posten

<< Home