29 maart 2007

Everybody Happy?

Oh jee, er is een breezer dood. 16 Jaar pas, en nu al vergiftigd na het naar binnen hakken van 52 tequila's. De mensen in het café stonden erbij en keken ernaar, als de berichtgeving klopt.

Enfin, grappen over het ontsmetten van de menselijke genenpoel liggen voor de hand. Ook een zestienjarige kan snappen dat 52 tequila's niet goed voor je zijn. Maar gepast zijn die grappen eigenlijk niet.

Het probleem is namelijk dat alcohol te goedkoop is - en dat kost veel geld. Onze nieuwe minister Ab Klink vindt dat ook, en wil het happy hour verbieden. Jongeren, zo ontdekte Ab, drinken namelijk meer als de drank goedkoop is. Dat had de politiek wel wat eerder kunnen bedenken.

De oplossing ligt dan voor de hand: niet paternalistisch je gaan bemoeien met hoeveel een kroegbaas voor zijn breezers vraagt. Gooi de accijns omhoog. Als de kroegbaas dan nog steeds wil stunten, voelt hij dat in zijn zak. Bovendien hoef je dan ook niet bang te zijn dat de scholieren hun drank voortaan in de supermarkt of slijter gaan halen.

Want dat is nog erger: stel je voor dat iemand 52 tequila's achterover gooit, zonder dat er een kroegbaas is om in te grijpen?

3 Reacties:

Blogger Iknik zei...

Op zich heb je het ook niet over een erg proactieve kroegbaas als hij niet ingrijpt na, pak hem beet, twintig tequila's.

Twee-en-fucking-vijftig tequila's. Als je uitgaat van een zuinige 3,5 cl per glas, is dat 1,8 liter...

29 maart 2007 om 16:14  
Blogger annoesjka brohm zei...

Een beetje kroegbaas kijkt je wel raar aan als je tweeënvijftig glazen water naar binnen slaat.... waarom laat zo'n man/vrouw het dan wel gebeuren als een meissie een even zoveel glazen tequilla opdrinkt?

29 maart 2007 om 17:21  
Blogger Wouter zei...

Van 52 (gewone) glazen water ga je anders ook dood. 7 schijnt vaak al genoeg te zijn, als je ze tenminste achterelkaar opdrinkt.

30 maart 2007 om 12:14  

Een reactie posten

<< Home