16 november 2007

Voetbal

De Eredivisie wil van voetbal een betaalsport maken. Dat dat eerder is mislukt, mag de pret niet deren. Volgens hun onderzoek zijn er een miljoen Nederlanders die 15 euro per maand willen lappen voor de wedstrijden op het hoogste nationale niveau. Kamervragen van de Partij Voor Voetbalfans volgden spoedig.

Lekker doen. Als de koper van de zendrechten meteen even wil lappen voor de maatschappelijke kosten van het voetbal, mag hij de rechten van mij gratis hebben.
Grote vraag is dan natuurlijk: wat moeten nu al die mensen die geen geld willlen betalen om naar gesponsorde shirts in een stadion vol reclame te kijken? In Frankrijk speelde ook ooit zoiets: de voetbalclubs wilden geld, de televisie zei dat ze desnoods wat anders uit zouden zenden, de voetbalclubs zeiden 'durf je toch niet!'
Inmiddels zijn de Franse voetbalclubs wat bescheidener, en is het land wereldwijd derde in het spelen van Rugby, wat overigens een veel leukere kijksport is. Wat zijn volgens u goede alternatieven voor voetbal bij Studio Sport?