22 juli 2006

Taliban

Zou door de warmte de kolder in de kop van de gristelijke goegemeente zijn geslagen? Een leerling die onderwijs wordt geweigerd vanwege zijn zondige levenswijze ( = het bezit van een televisie). Geen enkele zelfreflectie na het zoveelste schandaal. Een metalfeestje dat ineens verboden moet worden.

Wat is dat toch met christenen en cultuur? Dan weer is Harry Potter onrein, dan blijken de oude rockers van Normaal te ver te gaan, maar metal is de pet peeve van de makkelijk gekwetste christen. Je zou denken dat de inwoners van die pestdorpen geboeid uit hun huizen worden gesleept en naar het podium worden gebracht, alwaar zij gedwongen worden om geitenbloed te drinken en hun geloof af te zweren.

Terwijl de enige reden dat sommige metalbands zich zo graag als satanisten gedragen, natuurlijk is dat ze daar de christenen zo mooi mee op de kast krijgen. Het Hardenbergse Altar schamperde ooit dat hun shows alleen maar verboden werden als er weer eens verkiezingen aan zaten te komen. Zou het dan toch niet de zomerkolder maar de verkiezingskoorts zijn, daar in de bible-belt?

3 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Maar toch: toen moslims een toneelstuk over de vrouw van Mohammed wilden laten verbieden, stond heel Nederland op zijn achterste poten. Maar als Nederlandse intelerts menen dat alleen zìj weten van welke cultuur wij mogen genieten, doet men dat af als een stukje oud-hollandsche folklore. Hoe komt dat toch? Waar halen wij het recht vandaan om een onwelgevallige islam de mond te snoeren als wij onze eigen taliban niet aanpakken?

22 juli 2006 om 16:02  
Anonymous Spuyt12 zei...

Ach, hoe vaak hebben de gristenen het geprobeerd en hoe vaak zijn ze daarin geslaagd? Ik kan me in ieder geval recentelijk niets herinneren.

Het probleem bij Moslims die iets willen verbieden/zich gekwetst voelen is de altijd latent aanwezige geweldsdreiging.

Het ergste waar een fundamentalistisch Christen mee dreigt is strafpunten bij het laatste oordeel. Maar ze dreigen dan niet de overtreder zelf een enkeltje naar dat tribunaal te geven.

22 juli 2006 om 16:54  
Anonymous Anoniem zei...

Dat diezelfde scholen buutenlaanders weren vind ik eigenlijk nog veel erger.

En de Taliban kan men hier aan, zie recente SGP-ontwikkelingen.

25 juli 2006 om 15:47  

Een reactie posten

<< Home