10 augustus 2006

PvdZ

We hebben een verzoeknummer! Onze vaste lezer Arjen (zie foto) vroeg of we niet wat wilden schrijven over de Partij voor de Zapruders.

Nou, Arjen, eigenlijk niet. Allereerst omdat een partij die in de aanloop van de verkiezingen bijna een maand lang haar site niet update, er zelf weinig vertrouwen in heeft.

Ten tweede omdat hun voornaamste programmapunt (als we een enkele alinea tenminste als programma mogen bestempelen) ballen zuigt.
'Heropening onderzoek 9/11.' De mensen van de PvdZ hebben daar namelijk wat vragen over.

Laten we het, analoog aan de PvdZ-beginselen, puntsgewijs aflopen.
1) De VS, die er maar liefst 600 keer niet in slaagden om Fidel te vermoorden, die geen ziektekostenverzekering voor hun inwoners kunnen regelen en waar de politiek er niet in slaagt om meer stemmen te trekken dan Idols, weten de grootste terroristische aanslag aller tijden te faken? Yeah right.

2) Vervolgens lekt niet één van alle betrokkenen, en krijgen conspiracy theorists alle ruimte? Yeah Right. Er is domweg geen 9/11 samenzwering, lutsers.

3) Maar stel dàt. En stel dat de PvdZ ondanks enige inzet straks wat kamerzetels haalt. En stel ook nog dat ze hun programmapunt erdoor krijgen. Dan moet premier Wouter Bos naar Washington. 'Meneer Bush, in Nederland wonen een paar honderdduizend conspiracy nuts die willen dat u het onderzoek naar 9/11 heropent.'

Oh nee! Onmiddellijk zal samenzweerder Bush, nu zijn spelletje uit is, bekennen. In het eerste onderzoek (450 pagina's text) heeft NWO alles onder het tapijt kunnen vegen, dat lukt ze vast niet nog een keer!

Kortom, als u bij de letters NWO in de vorige zin dacht aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, is dit niet de partij voor u. Als de Arjens langskomen voor een zapruder-handtekening, moet u die natuurlijk wel geven. Hij heeft het al zwaar genoeg

9 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Waarom zou zo'n partij mee moeten doen aan de verkiezingen in Nederland?

Hier kunnen ook nog genoeg onderzoeken gedaan worden! Vierdaagses, in elkaar donderende trappen, vogelziektes, mensenziektes, de vlucht naar Praag die ik eind augustus moet maken, of de vraag of ik mensen onder mijn trap heb of kinderporno op mijn computer)

(en wie zegt er dat de VS een verzekering voor iedereen willen? Daarnaast is die mogelijkheid er gewoon als je gelooft in markten).

10 augustus 2006 om 13:26  
Anonymous De Piet zei...

Ik vraag me anders nog steeds af of het nu de FBI is of de AIVD die elke nacht m'n band een klein beetje leeg laat lopen waardoor ik 'm weer moet oppompen waardoor ik kostbare tijd verlies waardoor ik minder kan werken en minder de kans krijg om de samenleving te redden van haar ondergang. Kan dat opgenomen worden in het partijprogramma? Een grootschalig onderzoek naar de kwaliteit van banden en ventieltjes?

10 augustus 2006 om 16:21  
Blogger Iknik zei...

De wet van Iknik: Samenzweringen waar meer dan twee mensen bij betrokken zijn, lekken uit. Omdat er altijd wel iemand tussen zit die een blunder maakt, last krijgt van zijn geweten of een dubbele agenda heeft. En dus niet vanwege wat jochies die leuk kunnen Googlen.

10 augustus 2006 om 16:39  
Anonymous arjen zei...

Dank voor uw aandacht aan deze belangrijke partij.
alleen, uw derde argument gaat niet op: natuurlijk zal bush niet onder de indruk zijn - maar is dat reden om helemaal stil te zitten? Mijn stem op Leiden Weer Gezellig (LWG) heeft misschien ook weinig zoden ad dijk gezet, maar om dan helemaal niets te doen?

10 augustus 2006 om 17:50  
Anonymous Anoniem zei...

"Allereerst omdat een partij die in de aanloop van de verkiezingen bijna een maand lang haar site niet update, er zelf weinig vertrouwen in heeft."

Stam + t?

En je hebt blijkbaar niet de moeite genomen naar beneden te scrollen!?

10 augustus 2006 om 18:30  
Anonymous wout zei...

Ik zie dat de illuminaten erin geslaagd zijn ook jullie te assimileren. Die joden ook altijd!

De wet van Iknik ziet zich evenwel ontkracht in de geschiedenis. Ik noem 9/11 (er waren 19 kapers) en het Tet-offensief (ca. 100.000 Sjekkiesrokende-PauperVietnamezen). In beide gevallen waren er meer dan twee mensen betrokken bij het geheim en slaagde men er desalniettemin in een land met uitgebreide informatie verzamelende diensten te verassen.

In principe kan andersom dus ook, in het bijzonder omdat proletariaat meestal niét over een geheime dienst beschikt.

10 augustus 2006 om 19:12  
Blogger Bart Braun zei...

@ Meneer anonymous,

Hij updatet? Verleden tijd: hij updatete? Volgens het Groene Boekje moet het inderdaad zo, laat ik dat toegeven.

Wat het naar beneden scrollen betreft: Dat heb ik wel gedaan. Twee opmerkingen:
1) Elke normale site gooit de meest recente informatie bovenaan.

2) Ik zie geen enkele update over verkiezingsdeelname. U wel?

10 augustus 2006 om 23:18  
Blogger Iknik zei...

@wout: Je hebt gelijk, ik moet hem iets aanpassen. De kans dat een samenzwering uitlekt is evenredig met het aantal mensen dat erbij betrokken is maal de tijd die verstreken is sinds de samenzwering is ontstaan.

En dan bekt het ineens niet meer zo lekker...

11 augustus 2006 om 09:53  
Anonymous wout zei...

Ik denk dat je nog een aantal variabelen vergeet.

Daarnaast ben je uiteraard niet op de hoogte van eventuele succesvolle samenzweringen.

Samenzweringen zijn net als buitenaardse wezens; gezien de omstandigheden is het zo goed als zeker dat ze bestaan, maar de kans dat ze worden ontdekt door een stelletje sociaal-fobische internetjunkies is minimaal.

11 augustus 2006 om 12:40  

Een reactie posten

<< Home